Recent Activities

  • Serge

    Reageerde op het onderwerp koelkast gebruikt als vergistingskast.
    Bericht
    Ik wil nu niets afdoen aan het aanbod, echter waar ik tegen aangelopen ben is dat ik na het maken van mijn gistingskast waar ik nu vergist in een gewoon gistvat ik moet vaststellen dat ik hier nooit een CCT in krijg.
    En nu heb ik eigenlijk een beetje…
  • WouterForPresident

    Bericht
    (Quote van mbroek)

    Idd, had ik nog niet opgemerkt.
  • Serge

    Reageerde op het onderwerp Stand koelkast (vergisting).
    Bericht
    Wout,

    Ik stel de mijne in op laagste stand tijdens de vergisting (9°C), dit enkel om de delta van de omgevingstemperatuur en de inwendige temperatuur van je gistingsvat zo klein mogelijk te houden.
    Beter een beetje langzamer koelen en zorgen dat je…
  • WouterForPresident

    Plaatste het onderwerp Tapinstallatie kopen.
    Onderwerp
    Het is zover. Bottelen is a pain in the ass, dus gaan we voor een tapinstallatie. Via de links op deze site kom ik op Candirect.eu uit. Hier men vragen vooraleer ik men bestelling plaats:
    - Iemand slechte ervaringen met deze site?
    - Is dit de…
  • mbroek

    Bericht
    (Quote van WouterForPresident)

    Ook daar zie je als je speelt met de "Temperatuur nagisting" andere hoeveelheden suiker voor eenzelfde volume co2. Sluit helemaal aan bij de uitleg van Serge. Dus wel van belang om de vergisting tab goed in te vullen.
  • WouterForPresident

    Reageerde op het onderwerp Flaters.
    Bericht
    Mijn brouwmaat heeft ook eens de kom suikerwater laten vallen waardoor we serieus hebben mogen dweilen :p
  • WouterForPresident

    Plaatste het onderwerp Stand koelkast (vergisting).
    Onderwerp
    Op welke stand zetten jullie je vergistingskoelkast? Ik bemerk dat de mijne op 7 staat (maximum). Is dit wel nodig? Het lijkt me interessant om dit op het minimum te zetten, of scheelt dit niets door de korte koeltijd (tijdens bv. hoofdgisting).
  • WouterForPresident

    Reageerde op het onderwerp koelkast gebruikt als vergistingskast.
    Bericht
    De binnenafmetingen zijn ook interessant.
  • WouterForPresident

    Bericht
    Ik bereken het in BrouwHulp en dat ligt steeds rond de 8g.
  • Serge

    Like (Bericht)
    (Quote van Serge)

    Hierboven weer een staaltje van de Sergencyclopedie.(citaat HE)^^
  • Steinie

    Bericht
    (Quote van Serge)

    Hierboven weer een staaltje van de Sergencyclopedie.(citaat HE)^^
  • brouwerwaldonk

    Bericht
    Ik lager altijd een 2 tal weken bij 5 tot 10°C.
    Dan gebruik ik 7g/L bottelsuiker die ik eerst met een minimum aan water opkook en al roerend bij het koude bier voeg.

    Heel soms zie ik tijdens het hevelen in de flesjes minieme schuimvorming.
  • Steinie

    Bericht
    Neen integendeel. Net heel verhelderend.;)
  • Serge

    Bericht
    Steinie,

    Theorie en praktijk, daar zit een wereld van verschil in.
    De theorie zegt dat je rekening moet houden met de opgeloste CO2 in je bier tijdens je brouwproces (dus van af vergisting tot bottelen)
    Afhankelijk van de temperatuur kan er meer CO2…
  • Steinie

    Onderwerp

    Hoeveel bottelsuiker gebruiken jullie?
    Ik gebruik meestal tussen de 8g en 8,5g. Als ik bottel met de espressoklontjes van Tienen is dat omgerekend ook 8,4g.
    Ik lees op verschillende plaatsen, dat je ook rekening dient te houden met de temperatuur van de…
  • brouwerwaldonk

    Reageerde op het onderwerp Bottelen.
    Bericht
    Als je schuim blijft hebben in je flessen, besef dan dat je mettertijd heel plat bier zal hebben omdat het koolzuur verdwijnt uit uw flessen.
    Ik raad aan direct nieuwe kroonkurken of rubbers op de beugels te zetten. Indien het al ongeveer 1 week geleden…
  • w@lter

    Reageerde op het onderwerp Bottelen.
    Bericht
    Heb je er een foto van? Ik denk dat ik weet waar je het over hebt en dat kan geen kwaad volgens mij, maar een foto zou veel kunnen uitleggen. Gewoon zorgen dat hij <1MB is en je kan hem zo vanaf je pc naar je bericht slepen.
  • w@lter

    Reageerde op het onderwerp Flaters.
    Bericht
    (Quote van brouwerwaldonk)

    Bij mijn fastfermenter heb ik dat wat moeten aanpassen. De suikeroplossing is gewoonlijk zwaarder als het bier en zakt in de conus. Maar als je het al voorzichtig roerend onder het bier verdeelt is het in orde.
  • w@lter

    Reageerde op het onderwerp koelkast gebruikt als vergistingskast.
    Bericht
    Waar en hoeveel?
  • w@lter

    Reageerde op het onderwerp Toon je installatie.
    Bericht
    (Quote van brouwerwaldonk)

    Bedoel je dat je 8l per keer brouwt, of dat je telkens 8l aftapt om te bottelen?