Recent Activities

  • springerke

    Replied to the thread Kasteelbier Rouge.
    Post
    De berekening klopt
  • JochenV

    Post
    (Quote from ciesvandekwis)


    Proof it! :rofl:
  • stiaanke

    Post
    Ja Walter, als je tussen Dijle en Voer woont is het niet eenvoudig om al die mannen te begrijpen.:/
  • stiaanke

    Replied to the thread Brewmonk brouwketel.
    Post
    Blijkbaar zijn er nog bij Van der Kooy Jubbega volgens hun website.
  • theo

    Post
    Mijn manier om te zeggen dat ik het een goed initiatief vind Walter, ik voelde me even HE, diene begrijpt ook niemand ;)
  • Serge

    Replied to the thread Kasteelbier Rouge.
    Post
    (Quote from stiaanke)

    Neen is geen oplossing volgens mij , je gaat altijd een deel van je aroma's kwijtspelen als je opwarmt.
    Het idee is niet slecht maar ik denk dat ik dan beter gewoon een lichter bier maak.
    Ik heb even berekend als ik 10% likeur van 14…
  • StijnM

    Replied to the thread Eerste poging La Chouffe.
    Post
    Ik zou, indien mogelijk, echt wel voor de wyeast 3522 gist kiezen. 1 pak en een starter van zo'n 1,8 liter en dat komt in orde. Achteraf wat slurry in een steriel potje in de koelkast bewaren en je kan er dan in de eerst komende maanden nog een aantal…
  • piet_v

    Post
    Hij is weest fietsen :rofl:
  • Serge

    Replied to the thread potting compound.
    Post
  • Colemont

    Replied to the thread inox ketel als vergistingsvat.
    Post
    (Quote from w@lter)

    ik kan dit risico nog niet goed inschatten. Hoeveel sporen en of bacterien die zo'n besmetting kunnen bezorgen zitten in de gewone buitenlucht? (indien dit zo groot zou zijn mag je eigenlijk al niet buiten brouwen, enkel nog onder een…
  • stiaanke

    Replied to the thread Kasteelbier Rouge.
    Post
    (Quote from Serge)

    En wat bij het opwarmen tot 78°C van het product alleen zodat de alcohol verdampt?
  • stiaanke

    Replied to the thread potting compound.
    Post
    Al eens bij den Ali gekeken? Als je 3 weken kunt wachten.
  • Quenique

    Replied to the thread Belgische Cascade.
    Post
    Tien dagen geleden een blondje gebrouwen met eigen gekweekte Cascade, dit jaar geoogst. Voor 24 liter bier had ik met de volgende hopgifte gewerkt: 40 gr begin koken - 40 gr 15 minuten voor einde - 40 gr 5 minuten voor einde - 40 gr op het einde van de…
  • w@lter

    Post
    :?: ik zie niet goed in of je nu aan het zeveren bent of op een of andere manier niet blij met de marktplaats? :/
  • Tozmonaut

    Replied to the thread Eerste poging La Chouffe.
    Post
    En kan ik deze methode ergens terug vinden?
  • adhd-brouwerke

    Replied to the thread Eerste poging La Chouffe.
    Post
    dat kan wel met een plasiek fles (homoeccentricus wise guy methode) maar de gist van la chouffe is bij mijn weten bottle gist
  • adhd-brouwerke

    Posted the thread potting compound.
    Thread
    mannen is er iemand die een goede potting compound kent die thermisch geleidend en elektrisch isoleren is en geen arm of een been kost ? ik heb er een van loctite gevonden, opzich niet te duur maar als je het pistool en tubes bij rekent best een dure…
  • theo

    Post
    Ik verkoop mijne koersvelo en ik ben daar ooit eens nen bak bier mee gaan halen en ook nà elke rit drinken wij bier en brengt hij mij halfzat steeds weer veilig thuis dus onrechtstreeks heeft die toch met bier te maken gehad....telt niet zeker?:|
  • Tozmonaut

    Replied to the thread Eerste poging La Chouffe.
    Post
    Opkweken uit enkele flesjes, is dat mogelijk met enkel standaard keukengerei?