6 maanden de nieuwe forumsoftware, wat zijn jullie ervaringen?

Create an account or sign in to comment

You need to be a member to leave a comment.

 • Ik wil eigenlijk vermijden dat dit onderwerp afglijdt naar een discussie over al dan niet en waarom dan wel deze nieuwe software. Dat was geenszins de opzet van mijn initieel bericht. Mijn vraag is of er dingen zijn met de huidige software die men misschien aangepast wil zien (als het kan natuurlijk).

 • Momenteel ligt het brouwen stil maar ik lees nog steeds bijna dagelijks de ongelezen berichten. Ik heb geen problemen met de stijl. Maar omdat ik iemand ben die altijd commentaar heeft hebt ik mijn best gedaan om eens rond te kijken. Ik heb dus inderdaad moeite moeten doen om opmerkingen te zoeken.


  Persoonlijk zou ik de afbeelding/logo van het forum minder hoog maken. Deze neemt momenteel 230px nuttige hoogte in en men moet er altijd voorbij scrollen...


  Als ik mag kommaneuken:

  • De menu onderdelen hun hoofdletters is niet consistent. Bijvoorbeeld de knop "gebeurtenis toevoegen" onder "Kalender" begint niet met een hoofdletter.
  • Er zijn 5 "Follow us on..." knoppen onderaan die niet bruikbaar zijn. Indien mogelijks verwijderen?
 • Een paar aanpassingen aan het menu uitgevoerd en ook aan de footer van de website. In het menu heb ik het een en ander naar het nederlands vertaald. In de footer zijn de knoppen naar de sociale media weg.


  Wat het logo betreft : ik zoek eigenlijk een heel goed zichtbaar logo van +/- 150*150 pixels, iets dat het forum uitstraalt en toch simpel qua design is. Misschien dat we er in de toekomst ook brouwschorten ofzo mee kunnen bedrukken?

 • Wat het logo betreft : ik zoek eigenlijk een heel goed zichtbaar logo van +/- 150*150 pixels, iets dat het forum uitstraalt en toch simpel qua design is. Misschien dat we er in de toekomst ook brouwschorten ofzo mee kunnen bedrukken?

  Had je al iets in gedachte? Vorm, kleur, leeuwtjes of niet enz....?

  Niet dat ik in de grafische wereld zit hoor, maar ik wil wel meedenken en eventueel iets uitproberen. (Als ik de tijd ervoor heb)

 • Zou het niet leuk zijn als de H van VHF de kop van de maischlepel zou zijn?

  Wordt misschien VHF onduidelijk of wordt de roerstok onduidelijk door deze ingreep.

  Ik zou er nog een rood kleurtje aan toevoegen ... dan krijg je de Belgische driekleur ... niet dat ik een nationalist ben ...


  Ik zou het eerlijk gezegd zo laten ... het is duidelijk zo.


  Misschien kunnen er een aantal onderwerpen bijkomen/veranderen/standariseren ... ????


  Bv ik heb onlangs de draad opgestart van " welk biertje heb je vandaag gedronken"

  Als we dat bv in een soort van gestandaardiseerde layout kunnen gieten met bv "kleur" ,"alcoholgehalte" ,"inhoud","land van afkomst","biersoort", ... noem maar op.

  En je kan dit bijvoorbeeld "liken" of "niet liken" dan kan dit soort "gerangschikte info" voor en door allerlei mensen BINNEN het forum gebruikt worden.

  MAAR ook BUITEN het forum.

  Ik denk hier als eerste aan de feitelijke brouwers zelf en weten deze mensen wat er gesmaakt wordt en wat ze uiteindelijk moeten brouwen om hun centen te verdienen.

  En handelaars/distributeurs om hun inkopen te doen.

  ZONDER de cafébazen te vergeten natuurlijk ...


  En als er professionals geïnteresseerd geraken voor dit forum brengt dit misschien extra inkomsten op waardoor dit bv dan weer kan aangewend worden om een eigen VHF glas met logo aan te kopen ... of koersklakskens met het VHF logo ... of nen stylo ... :)


  Allez als dat technisch mogelijk is natuurlijk.


  T'is maar een gedacht hé manne ... :schol:

 • Ik zou het eerlijk gezegd zo laten ... het is duidelijk zo.

  Ik denk dat ik dat inderdaad ga doen. Steinie had een tijdje geleden het logo wat opgepoetst en dat is echt mooi gedaan. Dat ga ik houden als logo. (de twee leeuwen met de roerstok).  Als we dat bv in een soort van gestandaardiseerde layout kunnen gieten met bv "kleur" ,"alcoholgehalte" ,"inhoud","land van afkomst","biersoort", ... noem maar op.

  Er is nog ergens een onderwerp uit het oude forum dat daarover gaat. Ik zoek het op en zal het op z'n plek zetten. We hebben wel nog geen plek om proefnotities te plaatsen, ik zal deze aanmaken. Hoe ik het zou zien is dat we een opsplitsing maken tussen een paar generieke onderwerpen waar je ook wel wat in kan kletsen, zoals het huidige onderwerp maar ook, en dat is dan voornamelijk voor de commerciële brouwers die hier ooit als hobbybrouwer zijn begonnen, een plek waar je per bier of brouwer een proefonderwerp kan starten. Is het zoiets dat je in gedachten hebt?