Gespot bij Brouwland : Hop Sensations

Create an account or sign in to comment

You need to be a member to leave a comment.

 • Weet er al iemand hoe lang deze na opening bewaard kan worden? Ik zou de coffee versie willen testen met een paar druppeltjes in een stout, maar de rest wil ik pas in februari of maart gebruiken.

  Hieronder het antwoord.


 • Zo, net de vragenlijst van Brouwland ingevuld. Ik had een Duvel kloon gebrouwen en hoopte met de Peache Melba een beetje de Tripel Hop te evenaren, maar zoals Walter al zei is het resultaat toch niet vergelijkbaar.

  Vandaag was het twee weken geleden dat ik gebotteld had en de Hop Sensations had toegevoegd en ik moet zeggen dat ik, qua geur en smaak, eerder de bitterheid van de hop ervaar dan deze van de Peach Melba die ik verwachtte. Voor mij is het dus een beetje een tegenvaller moet ik zeggen en ik denk dat ik in de toekomst eerder terug de echte hop verkies boven dit product. Spijtig eigenlijk, want dit had iets moois kunnen zijn, maar voor mij niet meteen voor herhaling vatbaar.


  Toch bedankt in elk geval voor de kans om dit product eens te testen. :thumbup:

 • Komende zondag gaan we bottelen. En dan een deel met die Hop Sensations Peach Melba "behandelen". Basis is een Chouffe-kloon. Nog een beetje geduld en dan kan ook ik eindelijk die vragenlijst invullen :blush: 

 • Hier ook onlangs gebotteld met de Peach Melba. Ik wil nog wachten op een eind-verdict (en het invullen van de enquete) maar tijdens het bottelen de test gedaan en een druppeltje toegevoegd aan het bier en eerlijk gezegd.... niet echt mijn ding. Beetje rare, eerder ongewenste, smaak.

 • Vandaag mijn deel van de Alt dat ik gepimpt heb met de Magnifico hop sensations geproefd en ook de enquête ingevuld.
  Braafjes samen gevat het kan mij niet bekoren <X
  Ik denk dat er tegen het einde van het jaar (dat is de vervaldatum van mijn doosje) bij Brouwland aan de kassa gratis doosjes hop sensations mee te nemen zijn.
  De oude Breferm Hoparoma's die ik vroeger ooit al gebuikt heb waren veel smakelijker en smaakten veel natuurlijker.
  Of het moest zijn dat mijn smaakpapillen met het ouder worden zoveel kieskeuriger zijn :pieker:

 • De oude Breferm Hoparoma's die ik vroeger ooit al gebuikt heb waren veel smakelijker en smaakten veel natuurlijker.
  Of het moest zijn dat mijn smaakpapillen met het ouder worden zoveel kieskeuriger zijn :pieker:


  Die oude die jij bedoeld zijn waarschijnlijk die van de Barth-haas group die door brouwland herverpakt zijn.


  In ieder geval, hier moet ik nog brouwen en testen. Dat zal een split batch worden, ik heb zowel de hopsensations als nog een flesje citrussy.

 • Eindelijk een eindoordeel klaar en dus ook de enquête kunnen invullen. Hier werd de Peach Melba getest in een Chouffe-kloon. Het basisbier is veel zoeter uitgedraaid als verhoopt. Maar dat is een ander punt. De Hop Sensation is duidelijk te proeven. Zeer gebruiksvriendelijk in toepassing tijdens bottelen. Maar.... is uiteindelijk geen meerwaarde aangezien de smaak niet echt mijn ding is... Product is daarom niet slecht, smaken verschillen nu eenmaal. Misschien eens een andere smaak testen? Iemand al een fruitbier gepimpt? Of fruit-flavour toegevoegd?

 • Iemand al een fruitbier gepimpt? Of fruit-flavour toegevoegd?

  Ja, als één van de eersten in dit topic. ;)

  Was dus met aardbei-smaak, en dat viel tegen omdat dit botst met de hop. Combinatie van fruitsmaak en bitterheid van hop, dat vloekt.

  Mijn conclusie, ook na het lezen van bovenstaande ervaringen: Het is een deel van het recept, dus om resultaat te krijgen, moet er aan het recept in zijn geheel gesleuteld worden. Ik ga het zeker nog eens proberen (aardbei of een andere fruit-aroma) maar dan in een brouwsel met lage IBU, zeker niet meer dan 10.

 • Gisteren eindelijk het gedeelte voor de ‘Cherry Sensation’ kunnen bottelen. Ik had eerst het aangeraden maximum (1g/L) in 1liter water water gedaan om dan eens te proeven welk effect dit had. Dat veel goed tegen. Zo weinig smaak dat dat geeft en die smaak van de kersen lijkt op de smaak van die potjes petit Gervais. Het aroma trekt op dat van die bazooka chewing gum. Toch heb ik het gebruikt en heb ik 1g per liter in het jongbier gegoten.

  Daarna nog eens geproefd. Niet veel van te merken door al de gebruikte mout. Volgens mij zal het proeven als een bier dat naast de kersen(?) gestaan heeft. :@ Ben benieuwd als de hergisting afgelopen is en er CO2 op het bier zit hoe het dan zal smaken maar denk niet dat het een voltreffer zal zijn.

  Hierboven mijn bevindingen van de Cherry Sensation. Voor mij dus eerder een teleurstelling dan een sensatie. Ben benieuwd of er na de hergisting meer smaak en aroma in zal zitten maar ik vrees dat dit extract niet bedoeld is om uitsluitend te gebruiken maar meer om iets bij te ‘kruiden’.